Bekijk Fotoalbum

contact

bottom
spacer
 

spacer

U bent hier:Home-Nieuws-Huttenkloas, de nieuwste en gruwelijkste escaperoom over de 18e eeuwse seriemoordenaar uit Twente
 
 
woensdag, 20 september 2017 14:38

Huttenkloas, de nieuwste en gruwelijkste escaperoom over de 18e eeuwse seriemoordenaar uit Twente

Escape room Delden opent in oktober Huttenkloas, een 18 plus escape room.

 

Iedereen die in het verleden van deze “godvergeetene booswigt” duikt is op onverklaarbare wijze aan zijn einde gekomen. Toch durft de Weijenborg in Delden het aan om een escape room te ontwikkelen rond de gruwelijkheden die Huttenkloas in en rondom Delden beging.

 

Huttenkloas, de gruwelijke escape room in Delden.

De escape room Huttenkloas is de eerste 18+ escape room van de Weijenborg. De andere 2 kamers, Café René en de Russische Goudtrein, zijn geschikt voor het hele gezin. De oer-Twentse historie van Huttenkloas is te gruwelijk voor kinderen. Escape room Huttenkloas is geschikt voor groepen vanaf 3 t/m 15 personen. In combinatie met de 2 andere escape rooms en de mobiele escape room kunnen vanaf eind oktober 60 personen tegelijk escapen en in een leuk wisselprogramma 120 personen.

 

contact

Wie was Huttenkloas

Klaas Annink werd op 17 september 1910 in de kerk van Delden gedoopt. Hij groeide op in een armoedig hutje en kreeg al snel de bijnaam Huttenkloas. Het waren barre tijden en diefstal was de enige bron van inkomsten van het gezin Annink.  Huttenkloas werd steeds gewelddadiger. Hij verschafte een marskramer onderdak, voerde hem dronken en sloeg hem met zijn bijl de hersens in. Hij begroef het lijk naast zijn boerderij. Na de 1e moord volgden er velen geholpen door vrouw en kinderen. Iedereen wist wat Huttenklaos op zijn kerfstok had, maar niemand durfde hem aan te wijzen want hij dreigde met brandstichting met de woorden: “Denk erom je huis is van hout en stro”. Toen Huttenkloas naar de kerk in Delden ging in de kleding van een slachtoffer werd hij gearresteerd en 110 dagen vastgeketend in de martelstoel. Onder het oog van 20.000 toeschouwers werd hij geradbraakt, de hersens ingeslagen met zijn eigen bijl en opgehangen totdat hij vanzelf van de galg viel. Zijn vrouw en zoon hingen naast hem. Het was het proces van de eeuw. 

Wanneer kun je deze spannende escape room boeken

Begin oktober begint de Weijenborg met de try-outs en vanaf eind oktober kan deze escape room gereserveerd worden. Ook deze kamer is ontwikkeld door de escape room specialisten Nico en Erna Hemersma. Erna is verantwoordelijk voor het verhaal, puzzles, mysteries en vormgeving, Nico zorgt voor alle techniek en bouwkundige aspecten.

De prijswinnaars van de prijsvraag “schrijf mee aan de nieuwste Weijenborg escape room” is gewonnen door …. Zij hebben een binge escape room happening gewonnen, want inhoudt dat zij op één dag alle drie escape rooms van de Weijenborg achter elkaar gaan doen. Een superspannende en enerverende beleving. 

Prijsopgave escape room:

 Escape room: tot en met 3 personen € 80,00 totaal

4 personen € 20,00 p.p.
5 personen € 19,00 p.p.
6 personen € 18,00 p.p.
7 personen € 17,00 p.p.
8 personen € 16,00 p.p.
9 personen € 15,00 p.p.
Vanaf 10 personen € 14,50

 

Combineer dit met het lekkere 3-gangen keuze menu voor de speciale prijs van € 27,50 voor € 25,00.

   
 
 
spacer
Maatschappelijk Verantwoord ondernemen

Denk aan workshops die dit onderbouwen zoals Afrikaanse maskers beschilderen. Deze maskers worden door straatkinderen in Ghana met de hand gesneden en van de opbrengst krijgen ze onderwijs.

Dit onderwijs wordt door ons ondersteund door alle maskers speciaal te laten importeren door een vrijwilliger bij dit project.

spacer
spacer
spacer
Belangrijke zoektermen
spacer

partycentrum twente themafeest - bedrijfsfeest

© 2016 Partycentrum Weijenborg| Sitemap | Bruiloft